keterujaan membuatnya sekian kali membuatkan saya cuba dan mencuba dengan rasa 'hebat' sangat.. saya bubuh semua ramuan yang saya nak ia akan jadi rasa siok sangat. WoW!
err..oleh kerana rasa macam betul je ramuannya..saya pun bantai la buat..sepatutnya kena la rasa dulu sebelum bubuh dalam lada nan hijau itu..
Confident je masak, rebus dengan santan yang banyak, isi solok yang padat...
tik...tok..tik.. akhirnya masak..
ptui..tui...erkk! apsal pahit plak ni..?..tp saya telan je ladanya..isinya saya makan sikit je..
pas tu saya makan lada yang lain..sama jugak..yang lain dan lain..eeiii yeowww! semuanya sama..
kenapa ek..?
saya cuba semak ramuan yang biasa saya buat..sama je..tak de yang salah pun.
Ya Allah Kau yang memberi ilmu ini, ko berilah petunjuk Mu..
Terdetik nak tanya yang lebih arif..
Terima kasih Allah. dan jawapannya itu ada YA..
bukan sikit sangat, bukan banyak sangat..sederhana..semua benda nak kena sederhana...
kerana nak rasa pedas intinya, saya masukkan lada hitam banyak sikit dari biasa dan hasilnya adalah PAHIT..
No comments:
Post a Comment