hamba Allah yang sentiasa berdoa semoga menjadi hambaNya yang terbaik.
Sentiasa usaha jadi umatnya yang ingin selalu mengikuti sunnahnya dan sentiasa rindukannya.
anak yang baik dari kacamata mak ayah dan sentiasa berusaha mendoakan mereka selalu agar hidup aku selesa di sana nanti.
adik perempuan dan kakak pada mereka yang menyayangi aku tanpa ucapan tapi aku tau la dorang sayang aku...
belajar menuntut ilmu dari semua..pengalaman yang tinggi harganya, kelas yang di bayar dari titik peluh dan juga dari biayaan negara untuk aku jadi rakyat yang berilmu.
teman, sahabat, kawan, kenalan yang selalu bertekak, sering bertanya untuk tahu jawapan, makan kongsi-kongsi, jalan-jalan cari ilmu supaya matang dari dulu serta mengharapkan doa kalian untuk simpanan di sana jua.
staf yang buat kije berdasarkan arahan tapi kalau tak ikut tu mesti ada alasan dan sebab punya la..
kenakalan sebab memang aku nakal dan bukan jahat ok...

Saturday, June 1, 2013

Dapur Sarawak

 Dengan nama Allah..

Hari Gawai - kawan ku seorang ni tak balik beraya ke kampung. Dengan rasa sedih, Azie minta nak makan makanan Sarawak.. mana la aku tau kan..tetiba teringat nak tanya makcik gugelina. Apalagi dapat la beberapa tempat kat Kolumpur ni..

Jom Berambeh! ke Dapur Sarawak

Kedai ni katanya aktor kacak Mahmud Ali Bashah punya..so lagi la menguatkan kesemangatan nak g makan. Tak la jauh dari bandar, kedainya di belakang Hospital Tawakal  Jalan Pahang. Mujur juga kedainya buka.Apalagi terjah le.

set mee kolok

Saya pernah makan makanan Sarawak masa g outstation ke sana dulu. Rasanya boleh je 'masuk' ngan makanan orang sana. Sedap dan ringkas.

mee kolok
 Kalau setakat mee kolok tu, alahai..rasanya macam maggi ayam je..hehehe (padahal lain tau rasanya..unik) Kena try la baru tau..
Sebelum tu pernah pergi makan kat Restoran penyanyi Hajjah Deja Moss..- Hadeja. Sedap la kan kalau yang asli dan original.
 
kicap pedas


sambal
Nasi goreng dabai
 Nasi goreng Dabai..haha rasanya macam pernah makan buahnya masa di Kelantan tapi ingat-ingat lupa..Sedap dan tak tau nak kata apa..

teh 'C'
 Air Teh 'C' ni orang Sarawak memang buat kow punya..cantik je layer dia kan..tau masa g Sabah dulu.. Saya minum air ribena sprite..agak familiar tapi menarik.

Ribena Sprite

 

laksa sarawak
 Laksa Sarawak memang sedap. Agak rumit nak buat kuahnya tapi sekarang dah ada pes. Senang tapi bahan-bahan mentah kena fresh baru terangkat!

Dah try laksa sarawak, kami try juga mee kolok goreng..memang nampak macam maggi goreng tapi rasanya tetap lain..

mee kolok goreng










No comments:

Post a Comment